Mobil gumiszervíz
Minden nap 08-17-ig!
Telefon: +36 20 62 88 475

Miért mobil gumiszerviz?

Mobil gumiszervíz, kerék csere és defekt javítás

Bárkivel, bármikor, bárhol előfordulhat, hogy az autója defektet kap, és valmi oknál fogva nem tudja a kerekét kicserélni. Lehet, hogy más oka van. Mert például nem áll rendelkezésére használható pótkerék, vagy a pótkerék leeresztett, vagy mert nem tudja a korrodált csavarokat meglazítani. Van hogy a szervizek túl erősen húzzák meg a csavarokat. De az is lehet, hogy még életében nem cserélt kereket illetve nem is ért hozzá. Mobil gumiszerviz szolgáltatásunk többek között az ilyen esetekre alakult meg, hogy segiteni tudjunk a bajbajutott autósoknak.


A mobil gumiszerviz autónk típustól függetlenül személygépkocsikat kis és közepes haszonjármű gumijai és kerekei le és felszerelésére is alkalmas eszközzel fel van szerelve. A kerekek csavarjainak meglazítását aggregátoros légkulccsot használunk. A gépek áramellátását aggregátor biztosítja.

Igy bárhol is történik Önnel és autójával a defekt, akár egy mellékúton robban le terepjárója, akár máshol, a problémát teljes mértékben megnyugtatóan kezelni tudjuk.

A gumiabroncsok le- vagy felszerelését mindig csak szakemberrel végeztessük el!

Mit tegyek kit hivjak segitségül amikordefektet kaptam?

Amikor a baj megtörtént, hívja fel az ügyfélszolgálatunkat! Diktálja be a pontos helyszínt, a gépkocsi adatait, az autó típusát és kerekek és gumik adatait. Most már csak meg kell várnia kell egy rövid ideig amig szakemberünk a helyszinre érkezik. Több mód kínálkozik a probléma megoldására. Vagy javításra kerülnek a gumiabroncsok. Csakha azok sérülése még lehetővé teszi, hogy a biztonságosan lehessen velük közlekedni. Vagy a kerek cseréjére kerülhet sor. Ebben az esetben a mobil gumiszerviz kinál használt vagy új gumiabroncsot.

Ha fontos dolga van és nem tud pontosan azon a helyszínen várni szervizautónk megérkezésére, ahol a defektes autója áll, legyen telefon közlében, hogy a kollégánk a helyszínre érve felhyvhassa. Ritka esetben, amikor egy defekt után a pótkerék is defektes lesz, vagy akkor deról ki, hogy nem alkalmas a továbbhaladásra. De mit tegyen az az autós, aki ilyen helyzetbe kerül, milyen lehetőségei vannak a probléma megnyugtató megoldására? A kellemetlen helyzetek a megoldására a legjobb és leghatékonyabb módszer a mobil gumicsere szolgáltatás lehet. Ez a tipusú szolgáltatás pont az ilyen esetek megoldására jött létre. A mobil gumiszerelés szolgáltatás nemcsak személygépkocsik, hanem kisteherautók számára is biztosítani tudja az út menti mobil gumijavítás, vagy mobil gumicsere lehetőségét. A defekttel és gumicserével kapcsolatos munkálatok elvégzését minden szükséges felszereléssel ellátott mobil gumiszerelő autó segíti, mely a helyszínre érve a gyakorlott szakember rutinos beavatkozásnak köszönhetően bármilyen gumival kapcsolatos problémát meg tud oldani.

Egy defekt bárhol megtörténhet, mellékúton, főúton, vagy egy félreeső földúton is, a mobil gumiszerviz autónak nem okoz gondot a helyszín megközelítése, és felszerelése bármilyen defekttel kapcsolatos szerelési munkálat elvégzésére alkalmas módon felszerelt. Ha tehát bárkinek a pótkereke is defektes lesz, célszerű azonnal a mobil gumicsere szolgáltatást üzemeltető céget telefonon felhívnia, hogy a mentési munkálatok minél előbb megkezdődhessenek. A bejelentkező ügyintézővel közölni kell a lerobbant gépkocsi pontos helyét, az autó típusát, és a kerekek és gumiabroncsok pontos adatait.

Mivel a defektet kapott autót rendelkezésre álló pótkerék nélkül sem mozgásba hozni, se vontatni nem lehet, a legjobb megoldás a baj megtörténtének helyszínén kezelni a problémát. Ha esetleg a defektet kapott gumiabronccsal közlekedik akár 1km elteltével javíthatatlanná válik az abroncs. Amennyiben a defekt javítható, akkor ezt mobil gumiszervizes kollegánk szakszerűen megjavítja, ha ez nem megoldható a kerék cseréjére van szükség. A mobil gumijavító szervizautó saját áramellátásának köszönhetően minden kerékcseréhez szükséges eszközt, gépet működtetni tud, így a beragadt kerékcsavarok meglazításhoz szükséges sűrített levegőt is elő tudja állítani.

Miután az adatokat az ügyintéző rögzítette, közli a szolgáltatás várható árát, és a szakember a mobil gumiszerelő autóval azonnal a helyszínre indul. Ha mobil gumiszerviz megérkezését nem tudja a helyszínen kivárni a defektet kapott autós, telefonját tartsa készenlétben, hogy a szakember a helyszíni gumijavítás helyére érve fel tudja hívni, és a találkozás után a munkálatokat mielőbb meg tudja kezdeni. A szerelési munkák ezután már rövid időn belül megtörténhetnek, és a defektes gépkocsi újra alkalmas lesz a közúti forgalomban való részvételre. Nem csak defektjavítás hanem szezonális átszerelés!

Azoknak tökéletes megoldás akik kerék cseréjét önerőből nem tudják elvégezni, el szeretnék kerülni a gumik ki- és bepakolásával járó kellemetlenségeket(bizonyos személygépkocsi kerekek már a 40kg is meghaladják), koszt, esetleg olyan méretű az abroncs,hogy nem fér bele autójába, vagy a téli vagy nyári gumik átszerelésével sűrűn együtt járó hosszadalmas sorban állást és várakozást, nem szeretnék a szabadnapjukat erre pazarolni. Mobil gumiszerviz autó úgy került kialakításra, hogy bármilyen technológiájú gépet a megfelelő árammal ellássa, amire beépített aggregátor nyújt lehetőséget. A munkák elvégzése lényegében bármilyen helyszínen lebonyolíthatóak, a szakemberünk motorkerékpár, személygépkocsi, sportkocsi, kisteherautó és a nagyobb terepjáró abroncsok szerelését is meg tudja oldani.

A mobil gumicsere szolgáltatás lényege az, hogy egy minden szükséges eszközzel felszerelt mobil gumiszerviz autóval bármilyen helyszíni gumijavítást vagy helyszíni gumicseréjét el tud végezni. Ezen előnyök figyelembe vételével több -féle okból, és többféle megrendelő számára előnyös lehet a szolgáltatás igénybe vétele.

A gumijavítás helyszínen szolgáltatással elérhetővé válik, hogy a személygépkocsival, kis haszongépjárművel, vagy motorkerékpárral rendelkező tulajdonosoknak nem szükséges feltétlenül egy gumiszervizt felkeresniük, ha járművük gumijait javítani vagy cserélni kell, hanem elég a mobil gumicserével foglalkozó céggel kapcsolatba lépniük, azok pedig speciálisan felszerelt szervizautójukkal a helyszínre érkeznek és a szükséges munkálatokat a helyszínen elvégzik. A korszerűen felszerelt mobil gumiszerviz autó lényegében bármilyen helyszínen lehetővé teszi a gumik szakszerű szerelését, legyen szó egy félreeső mellékúton lerobbant járműről, egy garázsban, vagy egy magánlakás előtt álló autóról.

A mobil gumicsere megrendelése történhet a cég honlapján megadott telefonszámon, valamint árajánlat kérhető a szintén itt található email címen info@gumiplaza.hu . A kapcsolatba lépéskor egyrészt meg kell adni a jármű és a gumik pontos adatait, a szolgáltatást kérő személy nevét, és a helyszín pontos meghatározását, ahol a gumicserét vagy a gumijavításokat szükséges elvégezni. Az adatok lefixálása után megkapjuk a szolgáltatás valószínű árát, és a szakember(ek) a mobil gumicseréhez és javításhoz szükséges minden technológiával rendelkező mobil gumiszerviz autóval a helyszínre indulnak. A megérkezés után a szakértő kolléga szemrevételezi a problémát, és így pontos képet kapva kiválasztja a munkák elvégzéséhez szükséges szerszámokat, technológiákat, majd a szerelést elvégzi.

Mobil gumiszerelő autó leirása

Mobil gumiszervíz, kerék csere és defekt javítás

A szervizautó felszerelése úgy lett kialakítva, hogy az a munkák elvégzéséhez szükséges összes technikával rendelkezzen. Speciális gépekhez szükséges áramot, aggregátor biztosítja. A kerékcsavarok meglazításához és megszorításához kellő nagynyomású levegőt is elő tudja állítani. Műhelykocsink olyan gumiszerelő ill. centrírozó géppel lett felszerelve mint ami a gumi szervizeinkben található. Ezzel a felszereléssel gyakorlatilag bármilyen gumiabroncs szerelése, valamint defekt javítása megoldható, legyen szó a leggyakoribb gumiméretektől a legritkább és legnagyobb gumikkal rendelkező terepjárókig. A defekttűrő gumiabroncsok szerelése sem okoz gondot.

Mindennek köszönhetően a szervizautó teljes mértékben önellátó, és ez teszi lehetővé, hogy az abroncsok szerelését gyakorlatilag bármilyen helyszínen el lehessen végezni. A szakember minden méretű és rendeltetésű gumiabroncs szerelésre megfelelő ismeretekkel és tapasztalattal rendelkezik, legyen szó személygépkocsi, kisteherautó, vagy motorkerékpár abroncsokról.

Ez a speciális szolgáltatás többféle igény kielégítésére is alkalmas, jó megoldást nyújt azok számára, akik nem tudnak időt szakítani a járművük szervizbe szállítására, hogy a szükségessé vált kerékcserét vagy javítást elvégeztessék, segítséget nyújt a defektet kapott közlekedőknek, akik önerőből nem tudják a problémát megoldani, és azoknak is előnyös a gumiszerelés helyszínen szolgáltatás igénybevétele, akik el szeretnék kerülni a gumicserével járó számtalan kellemetlenséget, a várakozást, a koszt, valamint az egész ügylettel járó fáradtságot.

Mobil gumiszerviz autó egyik szolgáltatása a bármilyen helyszínen végrehajtható szakszerű defektjavítás, ha a gumin található sérülés úgy javítható, hogy az abroncs közlekedésre alkalmassá tehető, a javítás elvégzésére minden eszköz rendelkezésre áll.

Gépkocsi flotta kezelőknek.

Rendkívül előnyős kisebb vagy nagyobb cégek autó flottáinak szezonális gumicseréjére is mobil gumiszerviz szolgáltatást igénybe venni. Ez a speciális szolgáltatás többféle igény kielégítésére is alkalmas, jó megoldást nyújt azok számára, akik nem tudnak időt szakítani a járművük szervizbe szállítására, hogy a szükségessé vált kerékcserét vagy javítást elvégeztessék, segítséget nyújt a defektet kapott közlekedőknek, akik önerőből nem tudják a problémát megoldani, és azoknak is előnyös a gumiszerelés helyszínen szolgáltatás igénybevétele, akik el szeretnék kerülni a gumicserével járó számtalan kellemetlenséget, a várakozást, a koszt, valamint az egész ügylettel járó fáradtságot.

A cégek vezetői nem szeretik ha a dolgozok munkaidőn belül cseréltetik ki a gumiabroncsait a cégautónak, viszont a dolgozok se szeretnek időt szakítani munkaidőn kívül a gumicserére. Erre, tökéletes megoldás a helyszíni gumicsere a mobil gumiszerviz céggel, amíg Önök dolgoznak a munkahelyűkön addig mi is dolgozunk az autójukon.

Több autó esetén egyedi kedvezmények, kérjen ajánlatot a diszpécsertől,vagy info@gumiplaza.hu email címen. Helyszíni gumicsere kapacitásunk eléri a napi 60 db gépkocsi átszerelését a mobil gumiszerelő autóval. Szintén kérjen ajánlat új gumiabroncs vásárlása esetén, több mint 150000db –os raktárkészletről azonnal ki tudjuk szolgálni. A mobil gumiszerviz szolgáltatás megrendelése a hét minden napján a 8-tól 20-óráig

Tárolás vagy raktározási megoldások, lehetőségek.

Ügyfeleink és partnereink igényeihez igazodva, elmondásuk szerint mindig nagy gondot okoz a gumiabroncsok szakszerű tárolása és gondozása. Ezért hoztuk létre a gumiabroncs tárolást(gumi Hotel). Megfelelő tárolási hely hiányát vagy csak kényelmi szempontokat figyelembe véve ideális megoldást kínálunk. Mi biztosítjuk a szakszerű, esőtől, hótól és napsütéstől védett, zárt helyen a biztonságos tárolást. Vállajuk a gumiabroncs, acél- és alufelni mosását, valamint a gumi szakszerű ápolását. Ezeken a szolgáltatásokon kívül a téli gumi vagy nyári gumi csere után egy teljes körű állapotfelmérést is végeznek a munkatársaink, amelynek során ellenőrzik a gumik profilmélységét valamint megvizsgáljuk a sérüléseket, és az eredményekről tájékoztatják ügyfeleinket az átszerelés elött.

Kérjük keresse munkatársainkat most, hogy egy eredményes együttműködés vehesse kezdetét!

A kiszállás ingyenes? Csak Budapesten?

A gumiszerelésekkel és javításokkal kapcsolatban mindig is igény volt rá, hogy azt a helyszínen lehessen elvégezni, ne kelljen a járművet szervizbe szállítani, főleg akkor, ha ezt a jármű mozgásképtelensége miatt egyébként is nehezen megoldható. Mobil gumiszerviz szolgáltatás egy nagyon jó lehetőség azok számára, akik defekt miatt bajba kerültek, és a problémát önerejükből nem tudják megoldani, és azoknak is, akiknek más fontosabb elfoglaltságuk miatt nem tudnak időt szakítani a gépjármű szervizbe vitelére, valamint az esetleges várakozásra. De azok is megelégedéssel vehetik igénybe ezt a szolgáltatást, akik nem szeretnének a kerékcserével együtt járó számukra kellemetlen dolgokkal foglalkozni.

Mint ahogy a legtöbb összetett szolgáltatás árát, a mobil szolgáltatás árát is több tényező befolyásolja. Egyrészt, mivel mindegyik szolgáltatásnak előfeltétele, hogy a szervizautó a helyszínre érkezzen a munkálatok elvégzése érdekében, ingyenes a kiszállás,vagy pedig kilométer költségei vannak. A kiszállás Budapest területén belül teljesen ingyenesen vehető igénybe, Budapesten kívül 90Ft+Áfa/kilométer a kiszállás díja. Bizonyos esetekben (nincs pótkerék,kettős defekt…) még 100 km-re Budapestől is megéri igénybe venni a mobil gumiszerviz szolgáltatást ,ha azt vesszük alapul,hogy akár új vagy használt gumiabroncsot is viszünk ki a helyszínre és a gumi javítás vagy gumicsere után azonnal tudják útjukat folytatni,és nem kell trélert hívni,szervizt keresni..…stb.

Acélfelnik és könnyűfém keréktárcsák javítása lehetséges?

Korszerűen felszerelt műhelyünkben vállaljuk sérült, deformált acél-és alufelnik szakszerű javítását, ("görgőzését”,hegesztését,fényezését) Sérült keréktárcsát az esetek többségében nem lehet kicentrírozni radiális (sugárirányú) ütése folytán.
Ez vibrációt, nagyobb sebességnél a kormány rázkodását okozhatja.
Így jelentősen befolyásolhatja a biztonságos közlekedést.
Előidézheti még a gumiabroncsok rendellenes kopását és a futóműalkatrészek fokozott terhelését, gyors elhasználódását.

A lecserélt gumit hol tároljam? Tudnak ebben segiteni?

Ügyfeleink és partnereink igényeihez igazodva, elmondásuk szerint mindig nagy gondot okoz a gumiabroncsok szakszerű tárolása és gondozása. Ezért hoztuk létre a gumiabroncs tárolást(gumi Hotel). Megfelelő tárolási hely hiányát vagy csak kényelmi szempontokat figyelembe véve ideális megoldást kínálunk. Mi biztosítjuk a szakszerű, esőtől, hótól és napsütéstől védett, zárt helyen a biztonságos tárolást. Igény szerint további szolgáltatást is biztosítunk partnereink részére. Megoldjuk a gumiabroncs, acél- és alufelni tisztitását, valamint a gumi szakszerű leápolását. Ezeken a szolgáltatásokon kívül a téli gumi vagy nyári gumi csere után egy teljes körű állapotfelmérést is végeznek szakembereink. A felmérés során ellenőrzik a gumik profilmélységét valamint megvizsgálják, felderitik a lehetséges sérüléseket, majd az eredményről tájékoztatják ügyfeleinket.

Általános tudnivalók, előírások a gumiabroncs használatára

A jármű és az út közötti kapcsolatot csak és kizárólag a gumiabroncsok biztosítják Ezért nagyon fontos, hogy az abroncsok mindig a legjobb állapotban legyenek. A járműgyártók a gumiabroncsgyártók közreműködésével határozták meg, - minden használati körülményt figyelembe véve - hogy milyen gumiabroncsot kell a járműre felszerelni. Ettől eltérni gumiabroncs méret, konstrukció, terhelési vagy sebességkategória tekintetében csak szakemberrel történt konzultáció után szabad. Elengedhetetlenül szükséges, hogy a gumiabroncsok rendszeres időközönként - a járműgyártó előírása szerint - felcserélésre kerüljenek.

Gumiabroncsok, kerekek maxinális és optimális légnyomása vajon mennyi?

Az alacsony guminyomás a kerekek és azok alkatrészeinek felmelegedéséhez vezethet és az ez által okozott károsodás maradandó. A biztonságos közlekedés szempontjából az egyik legfontosabb tényező, hogy a gumiabroncsokban lévő légnyomás mindig az előírt értéken legyen! Ez nagyon fontos szempont! A kerék légnyomásának mértéke alapvetően befolyásolja az iránytartást, az egyenletes gördülést, a fékező- és vonóerő átadást és a futásteljesítményt is. Ha az abroncs belső légnyomása magasabb az előírt értéknél, a gumiabroncs talajjal érintkező felülete csökken. Eredménye képpen ez a tényező lényeges hatással van a tapadási és egyéb menettulajdonságokra. Amikor a gépkocsi az előírtnál alacsonyabb nyomású gumiabroncsokkal üzemel, az lényegesen megváltoztatja a jármű egyes menettulajdonságait. A kanyarstabilitás, az oldalkúszási tulajdonságok romlanak, a jármű alul vagy túlkormányozottság tulajdonságai megváltoznak. Ezek együttes hatásaként a jármű vezetője adott esetekben - például erős oldalszél, kanyar, hirtelen irányváltoztatás stb. - bizonytalanná válik, és az is előfordulhat, hogy nem tud ura maradni járművének.

Az abroncsok légnyomását rendszeresen / kéthetente / ellenőrizni kell / pótkereket is /! Ezeket az ellenőrzéseket mindig "hideg" abroncson kell elvégezni. Hidegnek tekinthető az abroncs, ha már 2-3 órája nem üzemelt, vagy ha csak 2-3 kilométert futott nagyon alacsony sebességgel. Fontos, hogy ne felejtsük el a szelepsapkák alkalmazását. A szelepsapka szerepe az is, hogy biztosítsa a légzárást és védje a szelepet a szennyeződéstől.

Gumiabroncsok terhelése vajon mekkora?

A gumiabroncs túlterhelésének - az élettartamra kifejtett káros hatásán túl - közelítőleg ugyanazok a következményei, mint az alacsony belső légnyomásnak. Ha bizonytalanok vagyunk, nézzük meg a jármű műszaki adataiban, mennyi a megengedett legnagyobb terhelés. Sose terheljük túl az abroncsot! Kövessük azt az előírást, hogy ha a személyabroncsokat jobban megterheljük / közel a terhelhetőségi határhoz, 4-5 személy esetén /, akkor nagyobb nyomásra kell felfújni, mint normál terhelés / 2-3 személy / esetén. Nagymértékű túlterhelés hatására megnő a gumiabroncs deformációja. Ebből eredően a jármű elveszti stabilitását, csakúgy mint az alacsony belső nyomásnál. Ez különösen gyorsan végzendő vezetési manővereknél, a hirtelen irányváltoztatásnál, az éles kanyarban az abroncstapadási, valamint oldalkúszási tulajdonságainak romlása miatt a jármű vezetője ugyanúgy vészhelyzetbe kerülhet.

Teherabroncsok és terepjáró abroncsok esetén még szigorúbban kövessük a terhelhetőségi táblázatok előírásait mint a személyautóknál. Ezen abroncsoknál pontosan előírják, hogy milyen terhelés, esetleg sebesség esetén milyen nyomást kell alkalmazni /.

A csatornamélység mindig legyen elég ahhoz, hogy az abroncs megfelelően viselkedjen nedves és száraz úton egyaránt!

Gumiabroncsok átszerelése, felszerelése.

Kerekek kiegyensúlyozása szükséges?

Igen fontos követelmény a gumiabroncsok felszerelése után annak statikus, illetve dinamikus kiegyensúlyozása. Minden forgó testnek - a nem teljesen anyageloszlás miatt - van valamilyen mértékű kiegyensúlyozatlansága. Ezt meg kell szüntetni, mert a kiegyensúlyozatlanság az élettartamra, a kopássebességre kifejtett káros hatásán túl lényegesen befolyásolja a jármű menettulajdonságait, illetve stabilitását. Ezt csak szakemberrel végeztessük el!

A gumiabroncs szemrevételezése.

Amellett, hogy a gumiabroncsot a helyes nyomáson üzemeltetjük, az alábbi pontokban leírt ellenőrzésekkel megakadályozhatjuk a gumiabroncs felesleges leszerelését vagy idő előtti tönkremenetelét.

Ha a futómintázatba szorult köveket nem távolítjuk el, ezek egyre mélyebbre hatolnak és eljutnak a karkaszig, ahol annak tönkremenetelét és nyomásvesztést okoznak. A rendkívüli balesetveszélyessége miatt külön kell szólni az ikerszerelésű abroncsok közé beszorult idegen tárgyakról, kövekről. Ezek ugyanis a centrifugális erő hatására kirepülhetnek és betörhetik a követő jármű szélvédő üvegét és sérüléseket okozhat. Ezért minden járművezetőnek - saját érdekében is - kötelessége, hogy figyelmeztesse azt a gépkocsivezetőt, akinek kocsiján az ikerkerekek között idegen tárgyat, követ észlel! A gumiabroncs felületére került olaj, üzemanyag festék, illetve egyéb vegyi anyagok tönkretehetik az abroncs gumianyagát. / pl. olajtól megduzzadhat a futógumi, és akkor csökkenhet a csatornamélység és a tapadás / Ilyen esetben ajánlatos a gumiabroncsot bő mosószeres vízzel azonnal lemosni.

Ne hajtsunk fel gyorsan a járdára hegyes szögben és kerüljük az erős ütődést a járdaszegélyhez. Ez belső sérülést okozhat az abroncsban és később nagy sebességnél a gumiabroncs felrobbanásához, vezethet. Ha szükséges, akkor derékszögben és lassan hajtsunk fel a járdára.

Rendszeresen ellenőrizzük a futókopást. A szabálytalan kopás gyakran a jármű mechanikai hibáját jelzi -rossz beállítások / tengelyek párhuzamossága, kerekek összetartási szöge, kerekek dőlésszöge, a kerékfelfüggesztés és a lengéscsillapítók holtjátéka, a fékek, a fékdobovalitás, az alváz kerék melletti alkatrészei, a kormányszerkezet kotyogása, stb. / Az első kerekek rossz geometriája például szabálytalan kopást okoz, és ez csökkenti az abroncs futásteljesítményét, de rontja a kormányzási tulajdonságokat és ezzel a közlekedés biztonságát is. Ha ilyennel találkozunk, ajánlatos a tengelyek és a kerekek beállítását szakműhelyben ellenőriztetni és beállítatni a műszaki előírásoknak megfelelően.

Minden gumiabroncs gyorsabban kopik, ha nagy sebességgel, éles kanyarokban, gyakori fékezéssel és gyorsítással fut, gyakran fut rossz utakon. A gödrökkel, kövekkel vagy más éles tárgyakkal teli út tönkreteheti az abroncsot, úgyhogy az ilyen utakon óvatosan haladjunk és mielőtt normál / az országúton szokásos / sebességgel megyünk, vizsgáljuk meg az abroncsokat, nem sérültek-e meg.

Ha olyan sérüléseket fedezünk fel, mint például hólyagok, szakadások, vágások, vagy arra utaló jelet találunk, hogy az abroncs nagy ütést kapott. Fennállhat a belső sérülés veszélye, abban az esetben is ha az kivülről nem látszik. Gyanú esetén a gumiabroncsot a lehető leghamarabb le kell szerelni és szakműhelyben szakemberrel meg kell, vizsgáltatni. Így csökkenthető annak a lehetősége, hogy hibás abroncsok miatt balesetet szenvedjünk. A korai abroncsjavitás növeli az abroncs sikeres javításának lehetőségét.